
”ROHKEUS TEKEMISEEN LÖYTYI RUOKAVIDEOISTA”
Hei.
Tällä sivustolla jaan reseptejä leivonnaisista ja ruuista, joita olen itse kokeilut, sillä viihdyn nykyään enemmän keittiössä.
Yksi monista syistä poissaolooni on ollut epävarmuuteni, että miten onnistun siellä. Toki jotain tuttua ja turvallista on tullut vuosien saatossa tehtyäkin.
Olen viime vuosina kehittänyt itseäni ja vuonna 2024 aloin enemmän leipomaan ja kokkailemaan. Tähän innostukseen on paljon vaikuttanut Instagramissa olevien ruokavaikuttajien ja yritysten videot, mitkä ovat helppoja ja trendikkäitäkin. Minulle on iso apu, kun näen, miten leivonnaiset ja ruuat valmistetaan. Tällä tavalla vieraammatkin raaka-aineet ja vaiheet ovat tulleet tutuksi.
Ensimmäinen kerta menee välillä harjoittelusta, mutta toisella kertaa, kun tekee samaa ruokaa tai leipomusta uudelleen, niin se sujuu usein jo paremmin.
Onnistumiset ovat tuoneet minulle lisää luottamusta ja halua tehdä ja kokea asioita. Etukäteen et voi aina tietää, mitä hyvää se tuo tullessaan, kun uskallat mennä epämukavuusalueellesi. Rohkeus luo siis rohkeutta. Seuraavaa askelta odotellessa.
Instagramin lisäksi sopivia ohjeita löydän mm. K-Ruoan, Marttojen ja Yhteishyvän sivuilta.
-Kiranna-
VAAHTOKARKKI-SUKLAAPALAT
Ainekset
9 annosta
- 1 pkt (125 g) K-Menu maitosuklaakerroskeksejä
- 24 Pirkka Grillaa vaahtokarkkia tai 24 Pirkka vaahtokarkkia
- 1 levy (200 g) Pirkka tummaa leivontasuklaata (55 %)
Koristeluun
1/2 dl Pirkka ranskalaisia pastilleja ja n. 1 rkl Pirkka nonparelleja tai strösseleitä
- Vuoraa pieni uunivuoka (noin 20 cm x 25 cm) leivinpaperilla. Pane keksit leivinpaperin päälle tiiviisti kiinni toisiinsa suklaapuoli ylöspäin. Asettele vaahtokarkit tiiviisti keksien päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa 6-8 minuuttia, kunnes vaahtokarkit ovat hiukan sulaneet. Nosta vuoka pois uunista. Painele vaahtokarkkeja hiukan lusikalla ja anna jäähtyä suklaan sulatuksen ajan.
- Paloittele tumma suklaa kulhoon. Sulata vesihauteessa tai mikrossa (350 W noin 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen).
- Valuta suklaa tasaisesti vaahtokarkkien päälle. Tasoita pinta lusikalla. Rouhi ranskalaisia pastilleja hiukan veitsellä. Koristele pinta ranskalaisilla pastilleilla ja nonparelleilla.
- Anna vaahtokarkki-suklaapalojen jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti. Siirrä vuoka jääkaappiin vielä 30-60 minuutiksi, kunnes suklaa on täysin jähmettynyt. Leikkaa paloiksi vaahtokarkkien välistä.
lähde: K-Ruoka.fi